25 timers faste – easy

faste

I går kveld avsluttet jeg ukens første faste-periode. 25 timer uten mat. Kroppen har begynt å venne seg til dette nå, det var ikke vondt eller vanskelig. Ja, jeg var sulten, men ikke verre enn at det var litt godt å kjenne på den følelsen også.

Litt perverst kanskje, men det jeg merker er at jeg blir veldig klar i hodet på slutten av fasten. Luft, lukt og farger blir bittelitt forsterket, og tilværelsen kjennes bedre. Sikkert noen kjemikalier som blir utløst i hjernen. Samme hva det er, det føles veldig bra.

Jeg drikker mye vann!

Tenkte på om jeg skulle utvide perioden til to dager, men ombestemte meg. Jeg er litt redd for å gå for tøft ut nå til å begynne med i slankingen. Det jeg ser er at jeg fint kunne klart lengre perioder. Jeg går på jobb og får gått min daglige tur, no problems.

Faren med å gå så lenge uten mat er at man overspiser når man først setter seg ved matfatet (har dårlige erfaringer med det fra før). Jeg passer veldig på dette. Jeg ser etter at jeg får i meg mye proteiner, litt sunne oljer, grønnsaker og litt bær og ikke over mitt kalorimål. Alt blir loggført.

Så da blir det «normal» dag i dag og så starter jeg en ny periode etter lunsj i morgen.

Jeg gjør ikke bare dette fordi det skal resultere i vekttap på kortsikt, jeg gjør det fordi det er praktisk for meg i perioder når jeg skal arbeide mye. Jeg trenger ikke tenke på hva, hvor og hvem jeg skal spise med. Det er et stort poeng for meg å forenkle hverdagen.

Og det koster jo lite også.

 

Legg inn en kommentar