Er en gåtur bra når man skal slanke seg?

Jeg pleide å like å gå tur, men når du ikke gjør det på en stund (sånt ca. 2 mnd) så blir det alvorlig tungt å komme i gang igjen. Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha tilbake den der lykkefølelsen som jeg hadde før når jeg gikk tur langs stranden eller i skogen. Ti minutter til og begynne med, så enda ti og så videre…Jeg kan ikke finne skritt-telleren (pedometeret) min, har lasta ned en veldig fin gå App, Noom, veldig enkel og den gjør det den skal. Pedometer (eller tilsvarende App) er vanedannende og et skikkelig motivasjonsverktøy.

Jeg har en pulsklokke som sier at jeg bruker litt over 100 kcal pr. kilometer når jeg går.  Vet ikke helt om det er riktig, men tror det ligger omtrent der (siden jeg er så tung).

Hva betyr dette da, i det lange løpet?
La oss si at jeg klarer å komme opp i 5 km pr. dag.  Jeg kommer til å gå en del lengre, men la oss si 5 for ikke å overdrive.  5 kilometer pr. dag ganger 100 kcal, betyr 3500 kcal i uken. Dette betyr ca. 175 000 kcal i året. Dette skulle bety sånn circa 20 kilo i året.

Det kan jeg vel klare!

Hvis jeg i tillegg begrenser kaloriinntaket mitt til omtrent 2000 kalorier om dagen, fra 3-4000 som jeg hadde før jeg begynte 100 dagers-planen. Så betyr det 350 000 kalorier mindre pr. år. Noe som skulle tilsi ca. 40-45 kilo. Etter et par år så forsvinner jeg!

Husk! Dette er bare teori: Kalorier inn versus kalorier ut.

Livet er bare ikke så enkelt, kiloene er bare ikke så enkle. Jeg skal skrive litt om dette senere.

MEN, hvis det bare er halvparten sant, så er det jo verdt å prøve!

Legg inn en kommentar