Hvor ofte bør jeg veie meg?

Woman Stepping onto Scale

Jeg hadde bestemt meg for å veie meg en gang i uken, men  veier meg nesten hver eneste morgen. Må likson bare se om det har skjedd noe i løpet av natten, om fettfeen har vært innom og tatt noen jafs.

Hva er best, hver dag eller en gang i uken? Ofte eller sjelden?

Fordeler med å veie seg ukentlig:

  • Man kan unngå de daglige “naturlige” vektvariasjonene. Det kan være greit å unngå å se at du har gått opp etter en god slankedag Det skjer! En gang sto jeg opp om natten, lukket opp døra i kjøleskapet og bare så på maten, morgenen etter var jeg en halv kilo tyngre enn da jeg la meg!.  Dette er bare “støy” og for å filtrere ut støyen så veier man seg ukentlig.
  • Det er også viktig å påpeke at vekten varierer gjennom dagen. Den mest korrekte/konsistente måling av vekten får en dersom man veier seg om morgenen etter å ha vært på toalettet.
  • Etter en uke er ofte vekttapet mer betydelig, altså mer motiverende.
  • Noen syns det er stressende å veie seg hver dag (jeg må innrømme at jeg blir litt stressa av det).

Fordeler med daglig veiing:

  • Man kan følge bedre med og justere raskere dersom man er på vei i feil retning.
  • Vi nysgjerrige  blir tilfredsstilte (…men ofte skuffa)
  • I 2005 hadde University of Minnesota en undersøkelse (3000 slankere) som viste følgende: 40 prosent gikk daglig på vekten og over to år tok de av i snitt 6 kg, 20 prosent veide seg ukentlig og gikk ned i snitt ca. 3 kg. De resterende prosentene veide seg ikke og de la på seg ca. 2 kg i gjennomsnitt. Det er helt sikkert viktigere i en stabiliseringsfase enn en nedgangsfase, men tallene lyver ikke.

Altså så veier jeg meg nesten daglig, men jeg gråter ikke om vekten skule vise oppgang når jeg forventer nedgang. Det er søndagsvekta den første søndagen i måneden som gjelder.

Legg inn en kommentar