Jeg er skyldig! Jeg er en restespiser!

Jeg er skyldig! Jeg er en restespiser!
Jeg har to, tre forferdelige svakheter når det gjelder å spise korrekt (dvs. ikke korrekt).

For det første så forsyner jeg meg alltid mer enn en gang. Dette ser det nå ut til at jeg klarer å gjøre noe med ca. 50% av gangene. Jeg har tro på at jeg skal klare å stoppe denne uvanen. Nummer to er størrelsen på porsjonene, og her har jeg syndet stort og ofte, men jeg ser at det er mulig å få kontroll også på dette området.Så til nummer tre, som er det desidert største problemet. Ok, det finnes en nummer fire også, nemlig det at jeg spiser når følelsene går over styr, men det skal vi ta for oss ved en senere anledning. Tilbake til nr.3 som er det at jeg spiser rester sent om kvelden.

Når det er rolig i huset, da de fleste har gått og lagt seg, går jeg på jakt. Ja, jeg er en restespiser, nå har jeg sagt det. Nå er fakta på bordet. Dette har gjennom årene blitt et ganske stort problem da vi i min familie aldri lager lite mat. Det er noe jeg har fra min far spesielt, lages det mat så skal det lages nok (og vel så det).

Jeg er ikke en gang sulten så sent om kvelden, jeg bare har lyst på noe, eller jeg gjør det av gammel vane. Jeg sniker meg rundt grytene som en gribb eller som en hyene som har fått teften av åtsler. Sist dette skjedde var på søndag. Et annet familiemedlem kom hjem fra en reise og varmet seg middag litt utpå kvelden, det var triggeren. Han spiste ikke opp alt middagsrestene, dermed lå det to koteletter lagelig til for hogg. Som sagt så gjort, de ble spist. Jeg hadde akkurat spist to gulrøtter og var langt fra sulten, klarte bare ikke å la være.

Jeg fikk så jækla vondt i magen. Etter å ha gått på en diett som har vært ganske begrenset, var nok ikke mage og tarmsystem klar for denne utskeielsen. Det gikk åt skogen, for å si det mildt.

La meg bare si at jeg tror jeg har lært noe. Hvis jeg skal gjøre dette igjen så er jeg i hvert fall klar over hvilke konsekvenser dette kan få. Fyttigrisen!

1 kommentar til «Jeg er skyldig! Jeg er en restespiser!»

Legg inn en kommentar