Mine beste slanketips

Jeg har tatt av mange kilo mange ganger. Jeg ønsker absolutt ikke å legge på meg igjen.
Jeg har mange ganger sagt: “Jeg vet at jeg kommer til å mislykkes, det er bare et spørsmål om når”
Nå sier jeg: “Jeg vet at jeg kommer til å lykkes, det er bare et spørsmål om når”.Hva er det som har skjedd med meg? Kan folk forandre seg på den måten?“Hvis du spiser mindre og beveger deg mer, så vil du ta av. Spis mer fiber og lag maten selv, ikke spis så mye ferdigmat, så vil du ta av. Hvis du drikker mer vann og mindre brus, så vil du ta av.”

la di da

Vekttap er mye mer enn disse velmenende rådene for meg. Alle kan ta av. Jeg må finne en slags indre styrke, målene mine må være tuftet på en indre motivasjon. Jeg har vært nødt til å spørre meg selv: Har jeg lyst å være tjukk resten av livet?

Jeg er pukka nødt til å gjøre noe nå! Jeg spiser salat hver eneste dag på jobb, jeg ser at noen smiler litt av dette, og litt godlynt erting er det også. Jeg er sikker på at ingen mener noe vondt med det, og jeg gir jamt faen hvis noen skulle mene noe vondt med det. Jeg har bestemt meg, det er denne gangen det skal skje.

Husker jeg tenkte: «OK, jeg har blitt kjempestor! Men jeg er sta, jeg må bare ta tak i dette her, få det bort.» Tenkte nok litt som en alkoholiker, Jeg var overbevist om at dette kunne jeg gjøre, no big deal…når jeg var klar…»ærlig talt, jeg kan gjøre det nå…akkurat nå hvis jeg vil.»

Det er ikke så lett, men det er ikke så veldig vanskelig heller. Det å våkne opp om morgenen med vondt i ryggen, det er vanskelig. Å ødelegge klær fordi jeg er for tjukk er vanskelig (og alltid når jeg har et viktig møte og dårlig tid). Å ikke kunne gå langt på grunn av vonde knær er vanskelig. Og bare å begynne å svette uten noen åpenbar grunn er vanskelig.

Jeg følger ikke en spesiell diett, jeg tror ikke at det finnes en løsning som passer for alle. Jeg gjør ting på min måte. Det er ikke det at jeg tror jeg er så mye smartere enn andre, men det er jeg som vet mest om meg selv. Dessuten så har jeg slanket meg mange ganger, og tatt av hundrevis av kilo. Jeg tror ikke på piller og jeg tror ikke på pulver, ikke i det lange løp. Det som går fort av, vil komme på igjen.

Mine erfaringer har gjort meg litt avstumpet og kynisk, men det er ikke vondt ment. Dette er noen av de beste rådene jeg kan gi om slanking. Jeg skal prøve å gi råd som ikke finnes i hver eneste slankebok og hver eneste slankeblog:

1. Du er ikke perfekt og det kommer du ikke til å bli heller.
– Du vil glemme å trene.
– Du kommer til å ete mer enn du burde.
– Den neven med peanøtter vil være stor.
– Du vil glemme å føre slankedagbok.

Det kommer til å skje. Det er ikke det som er nøkkelen til å klare å slanke seg. Nøkkelen er å være så konsistent som mulig. Å ikke gjøre samme feil i flere uker om gangen. Du kan ikke straffe deg selv fordi om du gjør en feil her og der. Da vil du sakte men sikker begynne å hate den livsstilen du har valgt. Det er viktig at vi bare kan forsøke å være flinke, gjøre mer fornuftige valg enn tidligere. Med tiden, vil kiloene forsvinne.

2. Andre folk bryr seg i grunnen ikke så mye
– På jobben hos oss har vi en dag vi steker vafler. Til å begynne med var jeg bekymret for hva folk kom til å si hvis jeg ikke forsynte meg. Folk bryr seg ikke. De sitter ikke der og ser på akkurat deg, gjør du det med de andre da? Ikke foreslå å heller lage slike sunne vafler med et eller annet dårlig grovkorna mel. Husk at dette er din slankekur. Det er du som har et vafleproblem ikke de andre.

3. Slutt å drikk brus, sukkerholdig og sukkerfri
– Jeg har slanka meg i ca. 30 år, og jeg har ikke drukket sukkerholdig brus de siste 25 årene. Jeg har tatt av 100-vis av kilo og lagt de på igjen. Det å drikke Cola light  eller Pepsi max hjelper deg ikke å gå ned i vekt. Jeg har begynt å helle mer mot tanken at de kanskje bremser vektnedgangen. Det kan være lurt å trappe ned. Det blir penger av det også, i perioder har jeg og kona kjøpt PepsiMax for ca. 100 kr. dagen (4 pakning 1.5 litere).

4. Fiber
– Dette er ekstremt viktig for meg, får jeg ikke nok fiber får jeg forstoppelse. Spesielt lav-karbo kosthold propper systemet hos meg. Derfor passer jeg på å spise littr frukt og mye grønnsaker. Dette regulerer magen.

5. Ta bilder
– Jeg vet mye om redselen for å bli tatt bilde av, men gjør det likevel. Det er inspirerende å se framgang og det er greit å ha en påminnelse på hvordan du ikke skal bli igjen. Du ser på “før-bilder” og forstår at du er på rett vei.

6. De fleste slankekurer virker
– Det finnes ikke en perfekt kur. Den beste kuren finnes ikke.  Du kan lete frem en slankekur som er komplett idiotisk, likevel så kan du Google den og finne en to-tre suksesshistorier fra folk som har fulgt den slankeveien. Finn noe som virker for deg, og sett i gang!

7. Folk er smartere enn deg
– Jeg liker ikke å snakke om slanking med folk (jeg liker å skrive her inne)
Fordi? Fordi folk sier alltid:  “Nei , slik som dette er det…” eller “Jeg vet om noe som virker….” eller  ” Da jeg slanket meg…..”. Folk er alltid smartere enn deg når det gjelder å slanke seg.

En litt kynisk hilsen fra Kilosofen.

Legg inn en kommentar