De 4 tingene som motiverer meg mest

House

Jeg trenger påfyll, motivasjonspåfyll. Den beste motivasjonen er selve nedgangen, altså at vekten går nedover, men jeg trenger noe mer.

En eller annen amerikansk selvhjelpstype sa noe slikt som dette en gang:
Folk sier at motivasjon ikke varer. Det gjør ikke en dusj heller, det er derfor vi anbefaler en daglig dose av det.

 

Den nest beste motivasjonen for meg er kunnskap.  Finne ut mer, lære hva jeg må gjøre annerledes. Forsøke nye ting. Det er litt sannhet i Einsteins ord om at bare gale menn forventer forandring når de ikke forandrer sine handlinger eller tanker. Det er ikke slik at bare en ting virker. Det er heller ikke sant at det samme virker for alle. Jeg må finne det som virker for meg. Jeg må lære meg hvordan MIN kropp reagerer på de ulike slankemåtene.

På tredjeplass kommer suksesshistorier, helst folk jeg kjenner, men også folk jeg ikke aner hvem er. Bilder er noe av det beste, før- og etterbilder.

For det fjerde så motiverer det meg når jeg klarer å legge av meg dårlige vaner. For eksempel det at jeg hadde meg en sjokolade hver gang jeg skulle fylle bensin. Nå har jeg ikke rørt en sjokolade etter nyttår. Det er oppmuntrende å få til. At jeg (nesten) har klart å slutte med sene kveldsangrep på kjøleskapet er også motiverende.

Det er viktig å innse at vi ikke kan forandre alt på en gang, ta en liten ting om gangen. Dersom du absolutt skal spise den der jækla elefanten, så begynn med en liten bit.

Det er ikke så farlig å falle ned av og til, det er bare å reise seg, børste av seg, og fortsette.

Legg inn en kommentar