Om å slanke seg og blogge om det


 
Jeg leser massevis av blogger, stort sett engelskspråklige. Det som slår meg er forholdet mellom mannlige og kvinnelige bloggere, både i antall og i innhold.  Antallet, uten at jeg har foretatt noen tellinger på det, vil jeg anslå er for hver 8 kvinnelige blogger finnes det 1 til 2 menn. Jeg er ganske overbevist at dette tallet også kan overføres til norske forhold.Det er forskjeller i innholdet også. Menn virker mer innbitte, av og til småsinte. Bloggene er oftere anonyme og de skriver ikke så mye om mat. Jenter skriver mye om mat. Kvinnebloggere holder ut lengre, bloggene blir ofte flere år. Det finnes jaggu ikke mange menn som har blogget om slanking i mer enn 3 år.
 

Prosentvis så er flere av de mannlige bloggene humoristiske, de finnes blant kvinnene også, men ikke like mange (prosentvis, som sagt). Jentene er flinkere skribenter, spesielt her hjemme er de bedre å ordlegge seg.. Alt dette er påstander som jeg ikke kan bevise, men mine oppfatninger om slankebloggeverdenen. Det finnes hederlige unntak i blant begge kjønn.Det er ganske mange menn som klarer å “bekjenne”, være personlige etter en stund, men det tar alltid litt tid. Kvinner er ærligere og mer rett på sak fra starten av. Når jeg tenker meg om så syns jeg vel jenter er flinkere på dette med følelser i den analoge verdenen også (les: virkelige, ikke-digitale).
 
Det er mange unge jenter som blogger om slanking, menn er mellom 30 og 55 stort sett. Det er idiotisk mange unge jenter som tror de er overvektige og at de trenger å slanke seg, og de blogger om det, og de er ikke overvektige! Dette virker bare som en videreføring av de såkalte rosabloggene. Det finnes heldigvis bedre kvinnelige bloggere enn disse “bærtebloggene”. Det der er en annen verden, en verden jeg ikke kjenner meg igjen i, og som jeg ikke vil være en del av.

 
Jeg kjenner selv at det er godt å være litt anonym, gjemme meg litt bak sladden. Vi menn, det virker som om vi har mer problemer med å “face” verden. I alle fall så har jeg det når det gjelder slankingen min. Det er meningen at jeg skal gå public en dag, jeg skal stå frem som den slankeren jeg er. Først skal jeg ta bort anonymiseringen på bildene, så skal jeg stå frem med fullt navn.
 
Jeg skal ta bort anonymiteten (bildemessig) når det har gått 100 dager og jeg skal sette navnet mitt på bloggen når jeg har tatt av 40 kilo. Jeg lover, på ære og samvittighet.

Legg inn en kommentar