Overvektig eller tjukk, livsstilsendring eller slanking?

Jeg er ikke så dum at jeg ikke forstår at det å gå ned i vekt bare er en del av jobben. Statistisk så er det nesten bestemt at jeg skal opp igjen til minst samme vekt som da jeg startet. Statistikk er mange ting, men ikke så rent sjeldent så er statistikk usant. I alle fall så er det meget lett å bruke statistikk i den retningen du vil at en undersøkelse skal vippe. Ellen DeGeneres sa en gang at 47.2% av alle statistiske anslag bare var tall tatt ut av løse luften. Hun har et poeng.Jeg er i en vinn eller forsvinn situasjon, det er på en måte nå eller aldri for meg. Dette har jeg snakket om før også, men jeg tenker ofte på det. Hvis jeg skal ha noen glede av et liv som normalvektig så er dette tiden å gjøre noe med det. Jeg er i slutten av 40-årene, har passert toppen av den antatte livskurven. Jeg har litt mindre enn halve livet foran meg. Mine intensjoner er at det skal bli gode år.Jeg tenker at jeg mye jeg vil oppleve, men også at jeg bør være i bedre form for å ha den gleden. Til nå har kroppen tatt vare på seg selv. Ja, jeg har vært tjukk, men jeg har stort sett vært frisk. Dette er ingen selvfølge de kommende årene. Jeg er nødt til å hjelpe kroppen, jeg kan ikke bare la livet leves. Jeg har hørt røkere si: “Det er ikke slik at du lever 10 år lengre hvis du slutter å røke, det bare føles slik.” Jeg håper og tror på en motsatt effekt, at jeg lever lengre og det blir enda mer morsomt.

Jeg kommer aldri til å slutte å slanke meg. Ok, så kan jeg kanskje ikke kalle det en slankekur fordi den har ingen slutt. Kall det gjerne en livsstilsendring.

 

Jeg sier ikke overvektig, jeg sier jeg er tjukk. Jeg kaller det jeg holder på med for slanking.

Legg inn en kommentar