Slankemotivasjon

motivation_kilosofi4

«LETT DU HADDE VUNNET SPILLET, HVIS DU RIKTIG HADDE VILLET.»
– Henrik Ibsen

Er det slik som Ibsen sier: At hvis jeg vil det nok så er jeg nødt til å klare det?
Hva betyr det å “riktig hadde villet”?
Det er vel derfor jeg har mislyktes så mange ganger da, fordi jeg ikke har vært nok motivert, viljen har ikke vært sterk nok. Og jeg som trodde jeg ville det av hele mitt  hjerte (vi kan godt være litt svulstige, vi namedropper jo Ibsen her, for God’s sake). Motivasjon er viktig, og det som motivere meg er dette:

Min topp 6 motivasjonsliste.

1.  Vektnedgang

Bare det å se at vekten går nedover er den sterkeste motivasjon jeg kan finne, og på mange måter tror jeg at det er den eneste motivasjonen jeg vil trenge. Så enkelt er det jo selvsagt ikke, det er dager (uker) der vekten står stille, hva skal da få meg til ikke å gi opp? Kanskje vektnedgang ikke er det viktigste (Hva er det jeg sier!)?

Flere punkter:

2.   Kunnskap

Det å lese om vekt, helse, trening, ja alt som har med dette å gjøre, gjør at at jeg bedre klarer å holde fokus. Jeg lærer hva som er bra for meg. 

3.  Blogge og skrive slankedagbok

Alt blir mer virkelig og jeg blir mer bevisst i forhold til kosthold og trening dersom jeg skriver det ned. Det er også nyttig for å lære å ikke gjøre samme feil som jeg tidligere har gjort, Jeg ser mønster, jeg ser at hvis jeg ikke har hatt det så bra med meg selv, ja, da spiser jeg mer. Jeg lærer å unngå å sette meg selv i situasjoner der jeg spiser mer eller spiser mer usunt.

4.  Suksesshistorier

Jeg blir inspirert av å se at andre har klart å legge om livet sitt og bli kvitt fettet. Jeg liker å lese om, eller se på tv, hvordan de har klart det. Jeg stoler mye mer på råd fra tidligere tjukkinger enn slanke instruktører som ikke vet noe om å være feit.

5.   Musikk

Dette er viktigst i forhold til å trene, bevege meg, noe jeg ikke har klart å begynne helt med enda. MEN fra tidligere erfaring vet jeg at dette er viktig og svært motiverende. Jeg kommer mye sterkere tilbake til dette punktet senere.

6.   Personlig Trener

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg vet at jeg hadde stanset treningen dersom jeg var alene, situasjoner der jeg er sikker på at jeg har gjort det jeg klarer. Det er ikke mer å hente…

…men så er det jo det likevel!

Det sitter i hodet sier min PT, og han har nesten alltid rett.
Bare noen tanker en tirsdags formiddag, treningsdag.

Legg inn en kommentar