Slanking og sjokolade

Da jeg gikk på Grete Roede kurs (husker ikke hvilket av de tre) så fikk vi vist et bilde som viste 3 grove brødskiver med lettost, lettskinke, salat, tomat og agurk.

Ved siden av lå en Snickers-sjokolade, en vanlig enkel Snickers. Poenget var å vise hvor mye man kunne spise i stedet for en slik sjokolade. Det jeg tenkte var:

Jeg ville valgt sjokoladen for å slippe alt det andre sølet.

Jeg er ikke lengre så opptatt av sjokolade, jeg har ikke smakt det etter nyttår.  Før dette var jeg en skikkelig sjokoman, sjokoholiker, sjokomisbruker eller sjokofil. Jeg spiste mye sjokolade, ikke mye i vanlig forstand, men mye på en slik måte en feit person mener er mye.  Er ikke stolt av det, men slik var det.

Jeg er ikke noen godtemons, har aldri vært det, men jeg har hatt perioder med sjokoladeavhengighet. Jeg har vel spist noen poser chips også, men aldri annet godteri. Jeg prøvde en gang å kvitte meg med sjokoladeavhengigheten med selvhypnose, leste en bok av Paul McKenna (“I Can make you thin”) og hørte på cd’en hans for å hypnotisere bort sjokoladesuget. Det han foreslo var å tenke på at sjokoladen f.eks. var dekket av smuss og menneskehår og andre ekle ting. Om igjen og om igjen. Hjalp det, nehei, det fikk meg bare til å tenke enda mer på sjokolade.

Det er ikke til å komme bort fra at det er en meget sterk sammenheng mellom høyt inntak av sjokolade og høy vekt. Dette er fordi sjokolade har en ekstremt uheldig kombinasjon (og mengde) av fett og sukker (et meeget høyt kaloriinnhold). Sjokolade er også lett tilgjengelig, den finnes i alle kiosker og alle bensinstasjoner, den finnes i automater og i alle dagligvarebutikker. Det har aldri vært vanskelig å få tak i en sjokolade da jeg har “måttet” få tak i en. Ikke bra for sjokoholikere.

Så, hvorfor kjenner jeg ikke det suget lengre, hvorfor er draget borte?
Sjokolade har nok vært trøstepisemiddel nummer en for meg, det er det jeg har tydd til når livet ikke har vært helt ok. Når jeg nå har tenkt i gjennom dette, har adressert problemet, så har noe av suget forsvunnet bare av den grunn. Jeg har også valgt å spise mindre karbohydrater generelt, dette har minsket det totale søtbehovet noe enormt. Dette gjelder spesielt lysten på sjokolade (og iskrem).

Dessuten så har jeg et veddemål med kona om å ikke spise sjokolade på 100 dager 🙂

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke lenger “trenger” sjokolade, men slik er det. Jeg er fri fra sjokoladens klamme favntak, hehe.

Legg inn en kommentar