Sporene etter et fett liv


 
Våre feite liv er proppfulle av ting som minner oss på hvor tykke vi er. Vanlige folk, tynne folk, har ikke 6-7 forskjellige størrelser bukser eller skjorter liggende. Jeg har. Jeg har T-skjorter liggende der ermene rekker langt ned på underarmen. Klærne er som årringer på trærne, jeg husker da den buksa passet og jeg husker da den skjorta ikke satt som et pølseskinn. Jeg kan lese garderoben som en dagbok. Jeg kan se hvor jeg var vektmessig på klærne mine.
 
Det sto lenge en avdanka romaskin på loftet. Der sto det også en ergometersykkel. Det sto enda en i garasjen, en velbrukt, utslitt en. I dag har jeg en ellipsemaskin som jeg har store planer om å slite ut.
 
I medisinskapet da? Jada, der er det Herbalife, Nutrilett, Xcenical, Reductil, Redusan, Expedria(?) og en rekke andre mer eller mindre suspekte, og mer eller mindre effektfulle preparater. Tror jeg talte 12 krukker/bokser med forskjellige remedier sist jeg så etter.
 
Det ligger 4-5 medlemskort til i hvert fall tre forskjellige treningssentre i en skuff et eller annet sted.
 
Det verste er likevel monsterbuksene som ligger i et hjørne oppe på en kommode på soverommet, de er et trist minne om min fethet på sitt mest uhyggelige. Jeg hater dem, men de skal få lov å ligge der som et skrekkens eksempel på hva jeg har tillatt meg å bli.
 
Jeg har mange vonde minner fra prøverom. Det er ikke grenser på hvor mange ganger noen har kjøpt klær til meg i gave som ikke passet. De ligger et eller annet sted, med merkelappen fortsatt på. Jeg liker klær, alltid gjort det,  men det er fortsatt traumatisk å prøve klær i butikker. Rettere sagt, jeg gjør det bare ikke. Jeg kjøper ting jeg tror vil passe.
 
Jeg har valgt å la sporene være der foreløpig, de skal være en spore til inspirasjon og motivasjon. Det kan godt hende at jeg kaster alt etter hvert, men akkurat nå så syns jeg at jeg fortjener alle de vonde minnene. Alle “greiene” skal få stå der som et skrekkkabinett over feithetens forbannelse. Inntil jeg er klar for den store livsrengjøringen.
 
Gleder meg til sommeren 2015, slank og klar for nye klær.

Legg inn en kommentar