Vann som slankemiddel, del 2

Jeg sa i gårsdagens innlegg at jeg var skeptisk til om det å drikke kaldt vann førte til en høyere forbrenning. Nå kan det se ut som om jeg kan bli nødt til å spise (drikke?) i meg de ordene.
 
I en studie fra The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (desember 2003) http://jcem.endojournals.org/cgi/content/abstract/88/12/6015 slår man fast at dersom man drikker ca. en halv liter kaldt vann så øker man forbrenningen en stund. Det vil si at kroppen brant 30% mer kalorier mer i løpet av en halv time. Enda mer presist så begynte økningen etter 10 minutter og var på topp etter en 30-40 minutter. Hos menn ble forbrenningen målt til å gå fra fettreserver, hos kvinner var det karbohydrater som ble brukt. Dette tilsvarer vel sånn ca. en kvart brødskive, så det er ikke veldig mye (ca. en skive pr. dag). MEN det er kalorier av i stedet for kalorier på, og da klager vi ikke men tar oss heller et stort glass vann.
 
Skål (i vann selvsagt)!

Legg inn en kommentar