Betyr antall måltider noe?

meat

Jeg mener at jeg holder meg innenfor mitt kalorimål 6 av 7 dager i uken minst. Det som kan være et problem er at nesten alle kaloriene kommer i middagsmåltidet. Det kan lett bli 1200 kalorier på en middag. Jeg er en stor, tung mann og er godt innenfor de grensene som er satt for meg, men jeg har lurt på om kalorifordelingen på måltidene har noe å si? Har lest meg opp litt på dette og de fleste nye artiklene sier at når man spiser ikke skal ha noe å bety, heller ikke måltidsfrekvensen. Det er i hvert fall ikke negativt å spise få måltider, snarere tvert i mot.

Det føles naturlig for meg å spise på denne måten. Det er likevel litt frustrerende hvis jeg har vært skikkelig slankegod hele dagen, og så hiver jeg innpå en 5-6 koteletter til middag. Det kan lett skje. Det tar litt tid før denne kjøttmengden har passert gjennom kroppen, og de veier jo litt. Ikke gunstig hvis det er rett før veiedag. Da jeg i tillegg har drukket 3-4 liter vann, da sier det seg selv at det gir merkbare utslag hos fru vekt (Sorry! Hennes Høyhet Vektgudinnen).

Når sant skal sies, så sover jeg urolig etter et slikt kraftmåltid. Grunnen til at jeg skriver dette i dag er selvsagt har hatt en urolig natt der kroppen har vært mest opptatt med å forsøke å fordøye en halv gris enn å sove. Heldigvis så skjer dette sjeldnere og sjeldnere.

Jeg er nødt til å se mer på hva måltidene inneholder og å begrense spising av så kraftig mat så sent. Hodepinen etter cola-kutten er forresten helt borte, dobbelt hurra for det!

Så lenge det virker, så kommer jeg til å fortsette med få måltider (ett eller to pr. dag) litt sent på ettermiddagen. Hvis nedgangen stopper opp så får jeg ta en revurdering.

Legg inn en kommentar