Faste ved sykdom

skull-spoon
Jeg er skikkelig forkjøla, tung i hodet, hoste, litt feber, ja dere vet, vanlig forkjølelse. Og siden jeg er mann så er jeg jo dødssyk. Jeg har ikke tid til å legge meg ned å pleie meg selv, er i en hektisk periode på jobb. I tillegg er jeg dypt inne i ukens andre fasteperiode.Mentalt er alt ok, hehe, det er fysikken som skranter.

Tenkte jeg måtte lese meg opp litt om det er skadelig å faste når jeg nå er forkjøla. De mest ihuga fastedisiplene mener jo at forkjølelsen blir mildere og går fortere over dersom man driver med periodisk faste (http://19hours-freedom.blogspot.com/). Kanskje det…håper det.

Leser også at feberen sender ut signaler om at kroppen ikke skal ta til seg føde, og at mange voksne ikke tar hensyn til det. Altså de mener at  faste er bra hvis vi har feber (må bare huske å drikke nok). Unger og dyr er smarte nok til å ikke tvinge ned mat under slike forhold, men ikke vi voksne nei. Folk som har fasta seg gjennom en forkjølelse melder at sykdomsforløpet var omtrent som normalt. Det som var forskjellig var at følelsen av klarhet/fokus som mange opplever i fasteperioden var fraværende. At man tvert i mot ble ufokusert. Ikke så kjekt, men ikke så forbanna farlig heller.

Jeg tror ikke på detoxing/rensing av kroppen under faste. Fuck that shit. Neida, så et program på BBC som tilbakeviste alle virkninger av detox dietter, og jeg stoler på BBC. Jeg gjør dette bare for å gå ned i vekt.

Jeg tar det rolig, slapper av, så går nok fasten bra.

Lurer på om jeg skal ta en lengre enn 24 timers faste…

Legg inn en kommentar