Hva kan oppnås på 100 dager?

For dere som har lest litt her inne så vet dere at jeg er inne i en 100 dagers utfordring/plan. På torsdag som kommer har det gått 40 dager.  Jeg endrer vaner og jeg slanker meg. Jeg skal spise riktig og komme i gang med trening.

Hvorfor akkurat 100 dager?
Jeg liker ikke vinteren, snø er noe jækla dritt og kulde er forferdelig. De tre verste mnd i året er januar, februar og mars. Det kan være greit å bruke de tre mnd til å forberede resten av året, de gode mnd som kommer.

En annen ting er behovet for å dele opp denne endringen i håndterbare deler, i perioder som ikke er evig, men som er relativt korte og avluttende. Selv om jeg sier 100 dager så er det jo egentlig 10 perioder med 10 dager. Jeg er ferdig med 100 dager 13. april.

En tredje årsak er at det skal bli interessant å se hvor mye forandring jeg klarer å påføre meg selv på 100 dager.

– hvor mange kilo klarer jeg å ta av?
– hvor langt og raskt klarer jeg å gå?
– klarer jeg å oppta styrketreningen igjen?
– hvor mange push-ups vil jeg klare?
– og alle de andre forandringene som jeg har satt opp (ca. 30 til sammen)

Som dere ser så forsøker jeg mye samtidig, ikke alt, men veldig mye. Jeg skal også legge ting til etterhvert som forbedringene kommer.

Hva skal jeg gjøre når det har gått 100 dager?

Jeg skal se på hva jeg har klart. Noe skal få være med videre men jeg skal også legge en ny plan. Nye 100 dager som skal være ferdige 21. juli. Det skal bli veldig interessant å se hvor jeg er da, både fysisk og mentalt.

Det betyr også at jeg skal ha mindre klær på meg (det er sommer!), og har derfor lyst å veie mye mindre. Ha mindre struttevom og mindre “manboobs”. Jeg ønsker å føle meg bedre.

Hva er mulig å oppnå på så kort tid?

Jeg har et opplegg,  en fornuftig plan. Men en tøff plan. Etterhvert skal jeg skal trene forskjellige muskelgrupper på forskjellige dager. Jeg kommer  til å gå på helsestudio igjen, må bare litt mer ned (5-6 kg til så er jeg klar).  Jeg skal også trene hjemme og ute i naturen.

Jeg kommer til å være ekstremt obs på hva jeg spiser, og kommer til å minke kaloriinntaket/øke proteininntaket. Jeg er klar over at mine behov kommer til å minke etterhvert som jeg klarer å kvitte kiloer, dette skal jeg ta hensyn til og regne ut nye kaloribehov annenhver uke.

Jeg skal måle meg skikkelig i kveld, med målbånd. Fordi jeg vet at dette opplegget i perioder kan føre til vektoppgang, pga. muskelbygging, vannansamling, stress mm. men er overbevist om at det vil vise på målene mine.

Jeg er så tung at det å ta push-ups er ekstremt krevende, men jeg prøver.

 

1 kommentar til «Hva kan oppnås på 100 dager?»

Legg inn en kommentar