Litt om meg selv

WeightLossCartoon

Jeg er altså Kilosof og ønsker å miste en god del av meg selv.

Gift, tre barn, jobber innen IT har musikk som hobby. Alt for tjukk.

Det er jeg som skal skrive denne bloggen som skal handle om (i all hovedsak) min kamp mot overflødige kilo. Alt for mange overflødige kilo. Jeg har vært tjukk i nesten 30 år, d.v.s. i hele mitt voksne liv. Jeg var ikke en overvektig unge, men begynte for alvor å legge på meg i studietida, det bare skjedde…

Jeg har ikke en spiseforstyrrelse (annet enn at jeg spiser for mye), jeg har ikke problemer med bukspytt-kjertelen, jeg har ingen psykologiske hick-ups eller andre ting å legge skylden på. Jeg er feit fordi jeg alltid har likt å spise (mye), og jeg har vært alt for lat alt for lenge. I tillegg så elsker jeg å lage mat, og dette har vist seg å være en uheldig kombinasjon.

Jeg liker nesten all mat. Er ikke glad i smågodt og liker ikke brunost, utenom det liker jeg alt ganske godt.

I forfjor sommer begynte vekten for alvor å merkes på kroppen. Ryggen verket, knærne knirket og leddene var vonde og stive. Jeg hadde mye vondt rundt omkring i kroppen, men det var vanskelig å si hva som verket.

Jeg merker også at forbrenningen går saktere. Yoyo-slankinge går mer opp enn ned for å være ærlig. Det betyr altså at jeg i tillegg til å være for tung i utgangspunktet, nå også legger lettere på meg. Det er dønn urettferdig, men slik er det nå.

For ett og et halvt år siden begynte jeg å trene med personlig trener, det var forferdelig tungt men det ga resultater. Jeg ble sterkere, fikk bedre kondis og tok av 17 kilo.

Første uken i desember 2013 falt jeg i trappa utenfor huset vårt, jeg fikk 4 brudd. 2 i hoftebeinet og to i en knokkel i ryggsøylen. Så fikk jeg betennelse i hoftebensmargen og ryggmargen, jadda…

Det har tatt omtrent 1 år å bli sånn noenlunde frisk igjen. Jeg la på meg litt over 20 kilo det året.

Jeg har hatt 39 gode dager på slankekur, i morgen er det 40 dagers jubileum. Jeg har tatt tak igjen og optimismen er på vei tilbake. Kiloene har også begynt å forsvinne.

4 dager til veiedag, jeg er spent. Jeg poster hele tiden, stikk innom her å følg med på hvordan denne utfordringen går.

 

Legg inn en kommentar