Om å få i seg nok mat

intermittent-fasting-1_0

I går spiste vi middag i 16 tida, et ganske tungt måltid og hvis jeg tar godt i så spiste jeg ca. 1100 kcal. Deretter hadde jeg litt å gjøre før jeg tok en treningstur med hunden. Jeg gikk et par timer i bra tempo. Uansett hvilken kalkulator jeg bruker så kommer jeg minst opp i 800 kcal på den turen (ja, så tjukk er jeg).

Da jeg kom hjem, lå det en beskjed om en tante hadde bruk for litt hjelp. Det gikk enda et par timer. Jeg visste at jeg måtte opp kl. 5 i dag for å ta morgenflyet. Jeg kan ikke spise rett før jeg legger meg, da får jeg bare ikke sove.

Mitt netto-kaloriregnskap i går var på ca. 300 i pluss. Alt for lite, spesielt med tanke på at jeg gikk inn i ukens første fasteperiode…

Når jeg skriver dette har jeg ikke spist på 24 timer og det går i grunnen helt fint. Jeg skal spise senere når jeg kommer fra jobben. Proteiner og salat.

Så skal jeg spise normalt i morgen (relativt sett) før jeg tar en ny fasteperiode på torsdag.

Jeg er klar over at noen vil stusse over dette, men det finnes en god del undersøkelser som viser at såkalt «sultemodus»/»sparebluss» ikke inntrer etter så kort faste, eller at nedgangen i forbrenning av fett er ubetydelig. Noen sier tvert i mot at forbrenningen øker og at kroppen produserer mer veksthormoner. Jeg støtter meg på Eat, Stop, Eat boken skrevet av Brad Pillion og satser på at dette går helt fint.

Det er litt godt å kjenne litt på sultfølelsen også, det er jaggu ikke ofte jeg har vært sulten de siste 30 årene.

 

Legg inn en kommentar