Om Kalorier

calories-calculation

Det er rart med det, men av og til gjentar man en ting så lenge at den til slutt føles sann. Jeg spiser lunsj i kantina en eller to dager i uka, jeg har nesten alltid det samme; salat med tomater, litt oliven, litt olivenolje, sopp, agurk, kanskje litt bønner og nøtter og så har jeg to egg, røkelaks, evt. kokt kald ørret og eggerøre. Det er en solid lunsj. Inneholder mye proteiner , en del fett og veldig lite karbohydrater.

Av en eller annen grunn har jeg tenkt at dette er maks 750 kalorier. I går regna jeg ut kaloriinnholdet mer nøyaktig og kom opp i nesten 1100 kalorier! Faen mann! På to dager blir det 700 kcal mer enn jeg trodde. Det er så enkelt å underrapportere kalorier. Du tror du vet innholdet, derfor dropper du å veie maten og dermed sniker kaloriene seg «usett» inn i kostholdet.

Det er derfor det er så mye feilkilder i rapporter om slanking der deltakerne selv skal rapportere hva de spiser. Slike undersøkelser kan man bare stole på dersom matinnholdet /mattilgangen er kontrollert av f.eks. leger.

Påminnelse til meg selv:

Ikke gå ut fra at noe er slik bare for at du tror det, mål opp, vei og regn ut nøyaktig. Kalorier og kaloriunderskudd er alltid viktig når man skal ned i vekt uansett hva mange «vidunderkurer» lover.

Legg inn en kommentar