Slankepulver og slankepiller, nei takk!

Jeg er har et ekstremt kynisk forhold til slankepiller/-pulver, jeg tror de er feil for 99 av 100 personer. Kiloer som går fort av kommer tilbake igjen med renter. Jeg har gått på maaange slike kurer, og har dyrkjøpt erfaring. Jeg tror rett og slett ikke på det. Skulle ønske de virket på lang sikt, og det rykker i bestillingshånda hver gang det reklameres for et nytt slankemiddel. Det er ikke få ganger jeg har blitt forledet av slike annonser med før og etter bilder.Jeg tror jeg har nevnt det før at jeg har en kamerat som akkurat nå har tatt av ca. 25 kilo på et pulveropplegg, han tror han har sett lyset. Jeg har ikke hjerte til å si til han at  det er 99% mulighet for at kiloene (++) er tilbake igjen i løpet av neste år. Dersom jeg hadde hatt lesere her på bloggen, er jeg sikker på at noen pulverspisere ville blitt irriterte på meg når jeg sier slikt, men dette er sannheten.

Jeg snakker selvsagt ikke om proteinpulver som tillegg i kosten, det får bli en annen post (og ikke så negativt).

Da jeg gikk på slike kurer visste jeg dette, eller, jeg visste det ikke første gangen. Jeg godttok det fordi, det var bedre å ha noen måneder på et akseptabelt vektnivå enn å gå rundt smellfeit hele tida. Yo-yo. Kroppen hadde ikke godt av det, forbrenningen kom helt ut av styr. Det blir så galt at du ikke kan spise normalt lengre. Kroppen lagrer all energi så snart du begynner å tilføre den vanlig mat. Ingen kan leve hele livet på en pulverkur.

Er det aldri bra å diet-shake seg ned i vekt?
Kortsiktige kurer kan være ok, eller hvis du trenger en kick-start på en lengre og mer fornuftig vektnedgang. Det kan også være ok å erstatte et måltid nå og da hvis du ikke har skikkelig mat i huset, eller du har dårlig tid. Ta deg heller et eple og et par gulrøtter så får kroppen noe å jobbe med også. Mye billigere er det også.

Det er noen aktører på det norske markedet som er svært aggressive for tiden. De reklamerer med at du går ned fordi du er i ketose, det er ikke bare derfor du går ned på disse kurene. Du går ned fordi du spiser ekstremt lite kalorier. Ikke bra på lang sikt, men kan være veldig oppmuntrende på kort sikt. Vi ønsker raske resultater.

Det er også et bra poeng på Lailas slankeblog (ikke oppdatert på en god stund nå…) , hun sier det slik.
“Helt ærlig, så skjønner jeg ikke greia med sånne pulverkurer. Jovisst er det lettvint, og man går sikkert raskt og effektivt ned i vekt med dem. De inneholder sikkert også endel næringsstoffer, vitaminer og mineraler som kroppen trenger – det tror jeg så gjerne. Det jeg ikke skjønner, er hvordan slike pulverkurer overhodet kan passe for oss ekstra matglade—og derav overvektige—mennesker.” Som dere ser så er hun skeptisk til pulverkurer av andre årsaker enn meg, men gyldige og fornuftige argumenter. Les mer her.

Når det gjelder piller så kommer de i all hovedsak i tre former: Fettblokkere, apetittsvekkere og forbrenningsøkere.

Forbrenningsøkerne er ofte av tvilsom karakter, de som beviselig har virket har blitt forbudt. Det er fordi de inneholdt sentralstimulerende stoffer av amfetaminliknende type. De ga ujevn hjerterytme og kunne føre til avhengighet. Men de virket.
Apetittsvekkerne har jeg fått utskrevet av fastlegen min, er svært usikker på om de virket. Jeg spiste ikke alltid fordi jeg var sulten, men fordi jeg var vant til det eller føler for det. Kanskje de virker, jeg gidder ikke prøve flere, jeg blir svimmel av dem.
Fettblokkere er også lit tvilsomme mener jeg. For det første er det noe griseri (dont ask!). For det andre så er det ikke bra for kroppen å skille ut alt dette fettet. Jeg tror det finnes mye gunstig fett, som vi ikke skal kvitte oss med.

Dette er mine synspunkter og jeg vet at det finnes mange som er uenige med meg. Mine synspunkter er fremskaffet gjennom mange års feiling i et meget kynisk marked.

 

4 kommentarer til «Slankepulver og slankepiller, nei takk!»

 1. Det er også et bra poeng på Lailas slankeblog , hun sier det slik
  […]
  Som dere ser så er hun i mot pulverkurer av andre årsaker enn meg, men gyldige og fornuftige argumenter.

  Kan ikke akkurat si at jeg er imot pulverkurer. Jeg forstår bare ikke konseptet. Synes det virker så ulogisk.

  1. Hei
   Håper det er greit at jeg linket til ditt innlegg? Har rettet setningen som sa at du var imot pulver, sorry

   Når det er sagt, så er ikke jeg heller i mot det hvis det brukes i starten på en kur eller over kort tid, jeg blir skremt når jeg leser om personer som går på slike remedier i månedsvis!

   1. Hei!

    Du blir skremt, OK. Jeg stiller meg helt uforstående til at overvektige «matvrak» (som meg) – overhodet skulle kunne leve på pulverkur over tid. Det er noe som ikke stemmer med det bildet, så jeg tror ikke uten videre på det. Tviler på at det er sant, rett og slett.

    (Fint at du linket, ja. Man bør jo gjøre det når man siterer noen 🙂

 2. Virkningen av disse pillene er minimal, at virkningen er bevist er i beste fall å strekke sannheten og i verste fall ren løgn. En brukerundersøkelse er ikke et bevis i vitenskapelig sammenheng, og det at de inneholder stoffer fra grønn te og kaffe er heller ikke entydig bevis på økt fettforbrenning. Det antas at grønn te og kaffe øker fettforbrenningen, men også her er forskningen mangelfull. Ja, jeg vet at forskning sier at det antakelig er en sammenheng.
  Du skulle vel ikke være involvert i slankepillen.dot.no? 🙂

Legg inn en kommentar