Trening og kalorier og vin og slanking

Calories-02

Joda, det kunne vært verre, jeg har holdt meg innenfor kalorigrensen (såvidt…) selv om jeg er syk (og karbohydratgrensen).

Jeg tror ikke på lavkarboslankere som sier at kalorier ikke betyr noe, kalorier vil alltid bety noe. Det kan nok være bra å spise mer proteinrik mat og færre boller (og øl), men vi kommer ikke utenom kaloriene. Den eneste grunnen til at det “føles” som om en ikke trenger å telle kalorier er fordi vi rett og slett blir raskere mette på lavkarbo-mat, og dermed automatisk får i oss færre kalorier. Fettinnholdet vil jeg alltid forsøke å minske mest mulig, jeg blir så kvalm av fett, og jeg kommer fortsatt til å skjære bort fettet på kotelettene. Ikke fordi jeg må (sier Atkins), men fordi jeg vil, jeg syns fett er ekkelt. Derimot så vil jeg nok ikke velge lettmajones, den inneholder altfor mye sukker.

Jeg blir dorsk og uvel av sukker.

Har i grunnen sagt til meg selv at jeg ikke skal begynne å trene før jeg når neste milepæl/delmål (om ca. 4-5 kg), men jeg ville bare prøve litt. Det gikk helt ok. Jeg ønsker å begynne å trene, ikke fordi jeg tror det vil utgjøre en himmelvid forskjell på slankekuren min, men fordi jeg vil forbedre utholdenheten min. Bli bedre og smidigere i alle ledd, og kanskje leve lenger. Matematisk er det vanskelig å se at det er så jævlig mye å hente på å trene seg ned i vekt, “tren en time så kan du spise en brødskive”. Hvorfor ikke bare kutte ut brødskiven så trenger jeg ikke trene den timen?

Det at jeg er skeptisk til trening som slankemiddel betyr ikke at jeg ikke skal begynne å trene, og av og til så er det mulig å forbrenne nok kalorier på en trim-økt til å forsvare å drikke en god flaske vin. Det er et godt nok argument for meg. Tren to-tre timer så kan du drikke en flaske vin, der ble jeg overbevist. Give it to me.

Jeg er litt flåsete nå, og jeg har slanket meg nok ganger til å vite at trening er viktig for at jeg skal få et bra resultat. Dessuten så har det vist seg at jeg faktisk liker å trimme når jeg først har kommet inn i det. Det virker oppstrammende også, og jeg puster lettere, alt dette er gode grunner til å begynne.

MEN ikke helt enda.

Tipper at jeg når neste delmål i løpet av to uker og da er jeg klar, jeg skal ikke forhaste meg denne gangen. Alt til sin tid, alt skal være godt forberedt. Jeg liker også tanken på å bygge opp musklene og at det er fett som forsvinner, ikke muskelmasse.

Har to veldig travle uker fremfor meg, noe som kan bli en utfordring for livsstilsendringen. Skal forsøke å få blogget litt likevel.

Legg inn en kommentar