Andre fasten denne uken

hopper

Noen tanker om det å drive med periodisk faste.

I går var en bra dag. Jeg spiste innenfor kalorimålet og jeg fikk gått en ok tur (jeg må opp i antall km, men ok). Jeg spiste i 18 tida så i dag skal jeg ikke spise før samme tid, altså 18. Er alltid spent, spesielt fordi det blir mye reising i dag. Det kan bli en utfordring å ikke gå helt bananas i matfatet etter denne fasteperioden.

Nå jeg faster passer jeg på å få i meg mineral-/vitaminpiller og Omega3, jeg tar ikke risken på at kroppen ikke får de stoffene den trenger.Når man faster er det enda mer viktig å spise riktig mat, mat laget fra bunnen av, mat som er sunn.

Noe av det som er mest krevende er å trene/gå tur når det nærmer seg slutten av fasten, så det kan hende at det blir en kveldstur i dag slik at jeg får spist litt først. Jeg vet ikke om det der er mentalt eller fysisk, kanskje jeg kan lære meg å trene uansett når i fasten jeg er?

Dette er andre uken der jeg gjennomfører dette opplegget og den største fordelen er selvsagt at det medfører et vekttap. Det er det viktigste akkurat nå, men det finnes andre gode ting som følger av faste:

  1.  Jeg blir klarere i hodet. Jeg hadde lest om dette, men var meget skeptisk. Hadde vel forventa en slags sløvhet pga. for lite mat, men det motsatte er faktisk tilfellet. Jeg blir mer skjerpa, jeg føler faktisk at jeg ser klarere.
  2.  Jeg har ikke så vondt i leddene. Dette tror jeg har mest å gjøre med at jeg spiser  mer fett og mindre karbohydrater å gjøre, men uansett, slik er det.
  3.  Jeg trenger ikke tenke så mye på mat. Vet når jeg skal spise og har god tid på å planlegge måltidene. Det tar bort et stressmoment.
  4.  Jeg sover bedre, lengre perioder, men drømmer oftere…
  5.  Jeg føler meg mindre stressa, men det er vel en årsak av de første 4 punktene.

Det kan ta noen uker før Periodisk Faste fungerer optimalt, det gjør ingenting, dette er ikke så vanskelig.

Jeg tror ikke at Periodisk Faste er en vidunderkur, kroppen tilpasser seg. Og det er ikke en metode som passer alle, det er undersøkelser som viser at dette ikke er en like godt egnet slankemetode for jenter.

Snakkes.

 

Legg inn en kommentar