Slanking og motivasjon

Hva er motivasjon?
Min gamle dictionary (Websters) gir en definisjon som jeg syns er bra: Motivasjon er det som gir handlinger (oppførsel) retning og mening.Hvis vi legger dette til grunn så må altså min oppførsel, det jeg gjør, ha en mening og et mål. Det må være noe som driver meg mot et allerede definert mål. Et ønske om å bli tynn/slank er meningen, den ytre meningen.

Jeg må minne meg selv på hvorfor jeg vil bli slank. Jeg ønsker å bli sunn, ha en god helse slik at jeg i lang tid kan være en god far og en god ektemann. I tillegg ønsker jeg å se bra ut  (litt forfengelig må man få lov å være, gaddamit!). Dette er selve meningen med å trene for meg.

Hva er målet? En kan si at meningen er målet, men det er for enkelt. Mål skal være “målbare”. Det er viktig å sette tall på ting, gjøre målene spesifikke. Være konkret. Målet mitt er å ta av 52.5 kilo. 55 uker og 52.5 kg ned.

Status er jeg har 54 uker igjen å ta av 49 kg. Jeg tok av 3.5 kg første uken.

Så da er det beskrevet. Jeg har en mening og et mål, det jeg nå trenger er den faktoren som får meg til å bevege meg mot mitt mål. Det som drar meg ut, opp av sofaen, opp på ellipsemaskinen eller ut i turløypa.

Ønsket om å bli sunn og slank er sterkt, og jeg ser tallet: -52.5 lyse der fremme. Hvordan kan jeg gi meg selv dyttet i ryggen, sparket i baken eller planken i bakhodet for å starte bevegelsen fremover mot målet?

Hvilke motivasjonshjelpemiddel finnes?

Legg inn en kommentar