Periodisk faste vanskelig eller lett

 boksing

Periodisk faste vanskelig eller lett

Nja, jeg hadde en fastedag i går. Det var vanskelig, men jeg var temmelig forbanna etter en drittmathelg, så jeg hoppa i det. Jeg liker best når jeg kan avslutte fasteperioden tidlig på ettermiddagen slik at jeg kan delta med resten av familien å spise middagsmåltidet. Jeg gikk å la meg da de andre skulle spise, klarte ikke være rundt matbordet. Jeg avslutta min klokka 19 i går kveld og var nesten desperat sulten rett før periodeslutt. Hvor mye som var psykisk og hvor mye som var fysisk er jeg usikker på, og egentlig betyr det ikke noe. Det jeg kan si er at det var vondt langt inni tarmtottene.

Jeg kommer til å presse meg en del denne uken, jeg har mye å tære på så det bør være helt ok.

Er inne i ukens andre faste akkurat nå, jeg skal ikke lyve, det er ikke enkelt. Men jeg skal ikke klage heller, det er ikke såå jævlig heller. Det eneste er at jeg blir veldig fokusert på mat og hva/når jeg kan spise. Jeg skal ha et proteinrikt måltid med grønnsaker og som er innenfor 1700 kcal. Jeg har mange valg og sitter nå og spekulerer i hva jeg skal spise 🙂

Jeg har sett mer på varianten Fast-5 dietten og har konkludert med at dette ikke er for meg i denne omgang. Dersom vektnedgangen stopper opp eller noe annet gjør at mine to(tre) 24t fasteperioder i uken blir vanskelig, så kanskje, men ikke nå. jeg liker ikke tanken på å faste 19 timer hver dag, selv om store deler av den perioden er søvn.

Jeg leser litt på leangains.com og syns det er en bra nettside. Den er ikke en vektnedgangsside, men jeg finner mye nyttig likevel. Leangains tilnærming er 16 timer faste, 8 timer spisevindu. Dette virker ikke så dumt, bedre enn Fast-5 for meg i hvert fall. Jeg kommer til å teste ut EatStopEat metoden (2x24t) i noen uke til. Deretter vil jeg vurdere om det kan være fornuftig å skifte til leangains måten/metoden. Leangains er mer rettet mot styrketrenings-/fitnessmiljøet, og fokuserer på hvordan man mest fornuftig spiser i kombinasjon med trening. Det er nok ikke så dumt å tenke i de retninger etter hvert.

Martin Berkham på Leangains har en god oppsummering av de mest populære periodiske fastemetodene.

2 kommentarer til «Periodisk faste vanskelig eller lett»

  1. Er enig med deg at det kan virke vanskelig. I starten er det litt uvant å ikke spise på 24 timer, men det er noe som går fort over

    Selv synes jeg det var en del psykisk, men så lærte jeg meg fort til å bli mye bedre til å drikke vann, grønn te eller kaffe under faste perioden. Da går det som en lek og etter få ganger mener jeg hvem som helst fint vil klare dette. Har holdt på i over 1 år med periodisk 24 t fasting og tenker aldri på mat under fasten.

    Elsker den ekstra fritiden det gir de dagene man faster, siden man ikke bruker til på å skaffe mat, spise den og rydde opp etterpå. Nice! 🙂 Du nevner leangains og ESE, som begger er veldig gode kilder til informasjon. Spes ESE er en must å lese for folk som vil gjøre dette.

    Stå på!
    Thomas

Legg inn en kommentar