Hva har skjedd det siste året? Endelig klarer jeg å gå ned i vekt!

Jeg har tatt bort de fleste innleggene jeg hadde publisert her på bloggen. Hvorfor? Fordi de minner meg på hvor mange ganger jeg ikke har klart å slanke meg.

Startpunktet.

Den 26. november 2017 var jeg på min aller tyngste, alt hadde gått feil vei. Det var personlige kriser i familien, jeg hadde blitt satt på blodtrykksmedisin og jeg veide mer enn noen gang før.

Vi hadde venner på besøk helga fra 24 til 26 november og vi tok bilder, vi hadde det veldig hyggelig, men jeg fikk også sett hvor tjukk jeg hadde latt meg selv bli. Jeg var langt forbi å bry meg, jeg hadde vanskelig for å gå langt, hadde store ryggproblemer og jeg spiste og drakk uten tanke på at det var farlig.

Etter at jeg hadde sendt bildefilene til våre venner søndagskvelden, sa jeg til meg selv at nå er det nok. Mandagen den 27. november begynte jeg atter en gang på nytt. Forskjellen var at denne gangen hadde jeg endelig virkelig bestemt meg. Jeg hadde tidlig på høsten fått vite at jeg skulle bli bestefar, det hadde også betydning for beslutningen.

 

Valg av metode.

Jeg gjorde en evaluering av alt jeg hadde forsøkt før, nesten alt hadde vært vellykket en stund, men hver gang begynte kiloene å komme på igjen etter ca.2-3 mnder. Det måtte da finnes noe som ville vare…

Jeg har lest meg opp på mange dietter og har funnet ut at keto-dietten er det som passer meg best.

Hva har jeg gjort de siste 8-9 mndene?

Jeg har kuttet karbohydrater ned til under 7g. per dag, i praksis vil det si at jeg forsøker å unngå karbohydrater helt om jeg kan.

Jeg har øket fettinntaket vesentlig, men jeg spiser kun animalsk fett og olivenolje. Jeg har spist litt kokosolje, men syns den setter for sterk smak på maten. Alle andre oljer og margarin har jeg sluttet helt å spise.

Jeg velger alltid de matvarene med mest fett.

Jeg spiser kjøtt, egg, bacon, smør, ost og sjømat.

Jeg spiser følgende grønnsaker:

Grønn salat i alle former.
Brokkolli.
Blomkål.
Asparges.
Agurk.
Avocado.

Jeg spiser litt:
Løk, tomater, paprika og en halv gulrot (ca. 1 gang i mnd)
Peanøtter (en neve i mnd toppen)

Hva jeg ikke spiser:

Poteter, Pasta, Ris, Mel og andre sukkerholdige matvarer.
Ingenting snop/godteri
Jeg spiser ikke ferdigprodusert/prosessert mat, eller, jeg har hatt pølse uten brød 2-3 ganger…

Jeg teller ikke bevisst kalorier, men jeg fører alt jeg spiser i en dagbok på nettet. Jeg ligger mellom 1800 og 2200 kalorier om dagen, men tenker ikke på det. Det jeg teller er karbohydrater. Jeg prøver ikke å følge en lavkarbo-diett, jeg forsøker å følge en nullkarbo-diett. Jeg klarer som sagt å holde meg under 7 gram karbs om dagen.

Jeg faster en eller to dager noen uker. Så faster jeg ikke på en stund. Jeg har ikke noe fast mønster på det, men jeg vil forsøke å få det i litt mer ordnete former. Jeg ønsker å ha en eller to fastedager i uken.

De to første mndene beveget jeg meg omtrent ikke, nå går jeg noen turer i uka.

Hva er resultatet?

Jeg har gått ned 30 kilo.

Blodtrykket har gått kraftig ned, jeg har nå et blodtrykk som er normalt for en mann i 30-årene (jeg er 52). Jeg tar fortsatt medisiner, men kommer til snakke med legen om akkurat det når jeg har tatt av 40 kilo.

Kolesterolet er veldig bra.

Jeg klarer å gå lange turer.

Jeg brukte 8 mnder på de 30 kiloene (sto omtrent i ro på -29 kg de to/tre siste mndene).

Nå skal jeg bruke det neste året på å gå ned 30 kilo til!

 

Snakkes!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.