Hva er Kilosofi?

diet_brain

Hva er så kilosofi?
Som sikkert mange av de tusenvis av lesere som hvert minutt av hver dag er innom siden min helt sikkert har skjønt så er det sammensatt av ordene kilo og filosofi. I min verden blir det da til “tanker om vekt”, ikke sant? sant.

Bloggen dreier seg om det temaet i alle dets fasonger. Om min egen vekt, om vekt i samfunnet, andres ideer om slanking og dietter, ja jeg tror dere forstår tegningen. …men mest om min egen slanking!

Hvorfor vil jeg ikke vise hvem jeg er? Hvorfor sier jeg ikke hva jeg veier? Jeg kunne tatt den seriøse tonen og sagt at:

Vekt er altfor fokusert på i dagens samfunn som et mål på vellykkethet.

…men det er ikke derfor.

Vekt er såpass stigmatiserende/flaut (for meg) at jeg hver dag skammer meg over hvor tung jeg har latt meg bli. Og vekten er såpass høy at jeg nesten ikke tør si det lavt til meg selv en gang.

La oss heller si at jeg veier XXX og ønsker å bli xxx. Så kan jeg heller fortelle om de grammene jeg klarer å kvitte meg med
Jeg må også si at jeg slettes ikke har lyst å bli kjent som f.eks “Slanke-Per” (nei jeg heter ikke Per). Nok om det, men det kan hende jeg skifter mening og viser mitt sanne ansikt/vekttall ved en senere anledning.

Jeg har slanket meg mange ganger (over hundre), og jeg har prøvd alt. Jeg sier det på en annen måte enn andre som sier de har prøvd alt. Jeg har virkelig forsøkt alt (med få og radikale unntak som jeg skal skrive om senere).

Jeg har gått på banankuren, annanaskuren, havrekuren, sitron og kayenne kuren, kålkuren (fy faen), grapefruktdietten, Atkins/Fedon, middelhav, lavkarbo/høykarbo pluss mange relativt ukjente metoder. Jeg har forsøkt alle pulverkurer som har vært i handel i Norge fra 1986 til 2012. Jeg har svelget ned alle slankepiller “known to man”, noen ganske suspekte saker også. Jeg måtte en gang reise ut av landet for å kjøpe noen, med min leges velsignelse. Jeg var svimmel i en måned på de pillene, pisset lysegrønt og urinen luktet sterkt av peppermynte.

Den erfaringen jeg sitter igjen med er at alle kurene/metodene/pillene virker. Alt virker! …en stund. Jeg har tatt av mange kilo, jeg har tatt av mer enn 20 kilo flere enn 20 ganger, jeg har tatt av mer enn 30 kilo 5 ganger og jeg har tatt av mer enn 40 kilo en gang.

Jeg har lest mange bøker om kosthold og trening, og jeg har lest veldig mye på internett. Jeg har nesten 50 bøker om disse emnene i bokhylla. I dag leser jeg mest vitenskapelige artikler og personlige blogger, en fin miks av følelser og fakta. Jeg følger med på forskning på fedme og hvordan bli kvitt det.

Så, hvis jeg vet så mye, hvorfor har jeg da ikke klart å ta av og holde vekta etterpå?

Det er ikke lengre et rent kosmetisk problem, nå handler det faktisk om liv og død.

Jeg er ikke så opptatt av å bli modell-tynn med six-pack, jeg vil bare bli en sunn mann med en vekt som ikke er farlig.

Jeg har alltid tenkt på slanking som en prosess som tar slutt en gang, jeg kan ikke det mer, nå må det bli en pågående endring hele resten av mitt, forhåpentligvis, lange liv.

Jeg skal trene og jeg forsøke å få kontroll på matinntaket mitt. Jeg er i god gang.